Artikel i Intra 1/2003.

 

 

Mat och mŒltider

 

Mat och mŒltider Šr sŠrskilt viktiga fšr personer med funktionshinder. MŒnga har specifika problem och mŒnga Šr fšrhindrade att bestŠmma vad de vill Šta, kšpa, handla tillreda etc. Men mycket gŒr att gšra nŒgot Œt.

Nu har det kommit en efterlŠngtad bok som inte bara beskriver hela situationen kring mat och dryck, utan Šven relaterar till de sŠrskilda problem som finns vid olika funktionshinder sŒvŠl som till olika Œldrar.

 

 

Boken tar det viktiga steget frŒn forskningsresultat till den dagliga situationen. Det har krŠvt en bred samverkan mellan en rad yrkesfšretrŠdare.

FramstŠllningen Šr sŠllsynt gedigen och vŠl genomarbetad, fšrstŠrkt med mŠngder av smŒ illustrationer, de flesta om olika hjŠlpmedel.

En bok som mŒste finnas pŒ varje elevhem och gruppbostad fšr utvecklingsstšrda. BŠttre fortbildning fŒr man leta lŠnge efter. Den Šr som gjord fšr studiecirklar.

                                                                 Karl Grunewald

 

LŠs mer:

Ann Ander, Marie Peny-Dahlstrand, Marika Persson. €ta och dricka mer Šn att tugga och svŠlja. HjŠlpmedelsinstitutet. 2000. 96 sidor. 176:- inkl. moms o frakt. 

Tel 08-620 17 00.